Ko se najbolje "drži"?

Korona virus u regionu: Kakve su najnovije brojke

Autor Nataša Petrović Izvor Beta Izvor Tanjug

Evo preseka stanja u poslednja 24 sata u regionu.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je registrovano 11 novozaraženih osoba, što je ukupan broj od početka epidemije povećalo na 1.394. Novozaraženi su registrovani među 662 analizirana uzorka, saopštio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od posledica korona virusa u Republici Srpskoj je do sada umrlo 110 osoba. 

U poslednja 24 sata u Sloveniji na osnovu 702 testirana uzorka nije bilo novozaraženih korona virusom, kao ni novih smrtnih slučajeva, saopštila je danas slovenačka vlada.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije ostao je 1.473, a preminulo je 108 ljudi, prenosi STA.
U bolnicama je još sedam pacijenata, od kojih su dva na intenzivnoj nezi.

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata ponovo nema novozaraženih korona virusom, čime je ukupan broj obolelih i dalje 2.245, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite. U istom vremenskom periodu umrla je još jedna osoba.

Od početka epidemije u Hrvatskoj su 103 osobe preminule od posledica korona virusa, a izlečeno je do sada 2.059 zaraženih.

U Severnoj Makedoniji su još četiri osobe umrle od korona virusa, te je ukupan broj umrlih 126, izjavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na onlajn konferenciji za novinare rekao da su za 24 sata registrovana 52 nova slučaja kovida-19, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 2.129.