Korona u EX YU

U regionu stanje sve bolje, a u Makedoniji 5 preminulih, među njima i beba

Izvor Agencije

U zemljama regiona situacija uglavnom ide na bolje, ali iz Makedonije danas stiže tužna vest...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj korona virusa od 635 testiranih, saopštio je danas Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Od početka epidemije zaraženo je ukupno 2.246 osoba, a 103 osobe su preminule. Oporavile su se 2.063 osobe, prenosi Index.hr.

Možda će vas zanimati

U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini je registrovano još devet slučajeva obolelih od korona virusa, od čega u Federaciji BiH osam i u Republici Srpskoj jedan.

Prema zvaničnim informacijama u BiH su od početka pandemije registrovana 2.492 slučaja obolelih od korona visrusa, od bolesti su se oporavile 1.764 osobe, dok su preminule 153 osobe.

Nakon 613 urađenih testova, u Sloveniji u poslednja 24 sata nije otkriven ni jedan novozaraženi.

Broj preminulih tokom epidemije u Sloveniji je 108, dok su, prema zvaničnim podacima, ukupno potvrđena 1.473 slučaja korona virusa.

U Severnoj Makedoniji je preminulo još pet osoba od korona virusa, te je ukupan broj umrlih 131, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Facebooku napisao da je u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Severne Makedonije evidedntirana i beba iz Skoplja, koja je na zahtev roditelja avionom transportovavana u Švajcarsku gde je preminula, a prethodno je bila hospitalizovana na Dečijoj klinici sa pozitivnim rezutatom na kovid-19.

U prethodna 24 sata je potvrđeno 35 novih slučajeva kovida-19, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 2.164.

Tagovi