Da li ćete se vi testirati?

Evo ko se od članova Kriznog štaba testirao na koronu, a ko tek planira

Autor Zora Ćirković Izvor Telegraf.rs

Većina članova Kriznog štaba proverila je u nekom trenutku tokom epidemije da li ima korona virus, a ministar zdravlja testirao se nekoliko puta.

Građani Srbije od danas mogu na lični zahtev da se testiraju na korona virus. Elisa testovi kojima se proverava da li osoba ima antitela na kovid 19 koštaju 1.200 dinara, i moguće ih je uraditi u domovima zdravlja i institutima za javno zdravlje širom Srbije.

Tokom epidemije korona virusa, i stručnjaci koji su članovi Kriznog štaba su u nekim trenucima sumnjali da su možda zaraženi, pa su se mnogi od njih testirali, a oni koji nisu, planiraju to da urade, piše Telegraf.rs.

Možda će vas zanimati

Prvi je obelodanio da je testiran i da je bio ubeđen da ima koronu prof. dr Branimir Nestorović. On je rekao da je u jednom trenutku zaista pomislio da je moguće da je "pokupio virus". Tri dana je ležao a dva dana imao temperaturu.

"To je bilo u ono vreme kada se razboleo državni sekretar, i kada su svi u Vladi imali temperaturu. Uradio sam onaj brzi test i bio sam negativan", kazao je prof. dr Nestorović za Telegraf.rs.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

I prof. dr Darija Kisić Tepavčević, takođe član Kriznog štaba, izjavila je da je u jednom momentu pomislila da je zaražena. "Ja sam bila jedna od tih koja je mislila... na početku... Ja sam se testirala i videla da nisam", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala: "Ne znam čoveka koji to na početku nije pomislio."

Testirao se i profesor dr Branislav Tiodorović. On je za Telegraf.rs rekao da je negativan, a isto je učinila i njegova ćerka.

"Oboje smo negativni. Ćerka se čak i više puta testirala jer je radila u kovid centru", kazao je prof. dr Tiodorović.

Tokom epidemije više puta se testirao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, rečeno je ovom portalu u Ministarstvu zdravlja.

A doktor Predrag Kon najavio je da će se testirati na antitela. Ipak, on je jutros za RTS objasnio zašto sa tim ne žuri: "I ja ću se verovatno testirati, mada ne žurim, jer nisam imao zdravstvene tegobe", kazao je dr Kon.