Nisu znali da su zaraženi

Korona virus u STUDENTSKIM DOMOVIMA u Beogradu: "Sve je pod kontrolom"

Autor Zora Ćirković

Kod troje studenata potvrđena infekcija korona virusom. Svi sa kojima su bili u kontaktu su testirani i izolovani, i stanje u Studentskom centru "Beograd" je stabilno.

Prema informacijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, od povratka studenata u studentske domove 15. maja do sada, potvrđena su tri slučaja infekcije virusom COVID-19.

Ovi studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, što su naknadno saznali.

Svo troje studenata kod kojih je potvrđena infekcija dobilo je pravovremenu medicinsku pomoć, a dvadesetak studenata koji su bili u kontaktu sa osobama pozitivnim na korona virus odmah je izolovano i testirani su, navodi se u saopštenju Studentskog centra "Beograd".

Svim stanarima studentskih domova propisano je obavezno praćenje propisanih mera i preporuka nadležnih organa, poput izbegavanja bliskih kontakata, redovnog pranja ruku u skladu sa preporukama stručnjaka, korišćenja dezinfekcionih barijera za obuću, nošenja maski, kao i održavanja higijene životnog i radnog prostora.

Detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC "Beograd", a u slučaju da primete povišenu telesnu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa COVID-19, studenti se mogu javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike (Prote Mateje 29), a potom i upravi svog studentskog doma.

Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284.