Korona virus u regionu

U Makedoniji najviše preminulih u poslednjih mesec dana

Autor Zora Ćirković Izvor Tanjug

Evo kakva je situacija danas u zemljama regiona...

U Severnoj Makedoniji je zabeležen najveći porast broj preminulih od kovida-19 u poslednjih mesec dana, a vlasti u toj zemlji upozoravaju da građani ne sprovode mere zaštite i prevencije, izvestio je AP.

Ministarstvo zdravlja u Skopju saopštilo je da je u sredu evidentirano novih 125 slučajeva zaražavanja i 7 smrtnih slučajeva.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva kovida-19 u Severnoj Makedoniji iznosi 3.364, sa 164 smrtna ishoda.

Vlasti su naredile policiji da striktno sprovodi mere koje su na snazi, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da je u sredu kažnjeno ukupno 1.143 građana koji su se kretali u javnom prostoru bez zaštitne maske.

Možda će vas zanimati

U Federaciji BiH u poslednja 24 sata registrovano je ukupno 39 novih slučajeva korona virusa, iz 603 testirana uzorka, saopšteno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH.

Na području Federacije BiH do sada je testirano 42.257 ljudi, a kovid-19 potvrđen je kod ukupno 1.227. Do sad se oporavilo 980 pacijenata. Trenutno je aktivno 207 slučajeva korona virusa, a umrlo je 40 osoba.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj identifikovano je novih 18 osoba zaraženih korona virusom, što je ukupan broj povećalo na 1.585.

Ukupno, od početka epidemije, u RS je od korona virusa umrlo 117 ljudi.

Oporavile su se 1.104 osobe, a testirano je njih 31. 257.

U Sloveniji u poslednja 24 sata nije registrovan novi slučaj korona virusa, niti smrtni slučaj, objavljeno je danas na sajtu slovenačke vlade.

Od novog korona virusa obolelo je ukupno 1.488 osoba, dok je 109 preminulo, a poslednji smrtni slučaj zabeležen je 1. juna, prenosi STA. Trenutno, u toj zemlji je aktivno 15 slučajeva, od kojih je šest osoba hospitalizovano.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj nema novozaraženih korona virusom, pa je ukupan broj od početka epidemije i dalje 2.249, saopštio je danas Štab civilne zaštite.

Na bolničkom lečenju je sedam osoba, a ni jedan pacijent više nije na respiratoru.

Ukupno je do sada preminulo 106 osoba u Hrvatskoj od korona virusa.