Korona virus u regionu

U Makedoniji opet veliki broj zaraženih, kako se ostali "drže"?

Autor Nataša Petrović Izvor Beta Izvor Tanjug

Evo kakvo je stanje u poslednja 24 sata u zemljama regiona...

U protekla 24 časa u Federaciji BiH identifikovano je 38 novoobolelih osoba od korona virusa, a na osnovu 569 testiranih uzoraka Na području FBiH do sada je testiran 42.821 uzorak, a virus korona potvrđen kod ukupno 1.265 osoba. Zaključno sa današnjim danom oporavljeno je 980 pacijenata.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj su registrovane 22 novozaražene osobe korona virusom, što je ukupan broj povećalo na 1.607.

Možda će vas zanimati

Institutu za javno zdravlje prijavljen je i jedan smrtni slučaj od posledica korona virusa. Radi se o ženi starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

U Sloveniji su u protekla 24 sata zabeležena dva nova slučaja korona virusa. Ukupno je zaraženo 1.490, a preminulo 109 osoba.

Od 1. juna nema novih smrtnih slučajeva, prenela je agencija STA.

Slovenija, koju svetski mediji navode kao jednu od zemalja koja je imala naviše testiranja u odnosu na broj stanovnika, proglasila je kraj epidemije 14. maja, kao prva u Evropi.

U Severnoj Makedoniji su umrle još dve osobe sa korona virusom i registrovana su nova 164 slučajа zaraze, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Facebooku napisao da je ukupan broj umrlih od bolesti kovid-19 porastao na 171, a broj dijagnostikovanih slučajeva od početka epidemije na 3.701.

Institut za javno zdravlje je danas registrovao još 12 pacijenata koji su ozdravili i broj izlečenih je povećan na 1.694, naveo je ministar.