Zdravlje

U Republici Srpskoj jedna osoba preminula, u Sloveniji dvoje zaraženo

Autor Nataša Petrović Izvor Tanjug

Evo kakvo je stanje u zemljama regiona u poslednja 24 sata.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u BiH prijavljeno je ukupno 48 novih slučajeva korona virusa, saopštio je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva

U Republici Srpskoj su za poslednja 24 sata na korona virus testirane 322 osobe, a virus je potvrđen kod 21 osobe.

Reč je o 12 muških i devet ženskih osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.628 slučajeva COVID-19.

Od korona virusa preminula je još jedna osoba, pa je ukupan broj umrlih 119, prenosi RTRS.

U Republici Srpskoj od korona virusa do sada se oporavilo ukupno 1.135 osoba.

U Sloveniji su u petak potvrđena dva nova slučaja kroona virusa, čime je broj slučajeva infekcije povećan na 1.492. Novi slučajevi zabeleženi su u Novoj Gorici i Mariboru i još je nejasno da li su povezani sa nekim od postojećih klastera infekcije. Nije bilo novih smrtnih slučajeva od Covid-19, pa je ukupan broj umrlih 109, pokazuju najnoviji podaci slovenačke vlade, a prenosi agencija STA.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabeležena dva nova slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.251, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite. 

Do sada je testirano 69.967 osoba, od toga 246 u poslednja 24 sata. Na bolničkom lečenju je šest osoba, a nijedna nije na respiratoru. Ukupno se oporavilo 2.134, pacijenata. Ukupan broj preminulih je 107.