Nije dobro

Korona: Nikad gora situacija u Makedoniji, a kako će to uticati na nas?

Autor Maja Gašić Izvor Tanjug

Najveće povećanje novozaraženih u Severnoj Makedoniji od početka epidemije.

U Severnoj Makedoniji je umrlo još osam osoba sa korona virusom i registrovano je 196 novih slučajeva zaraze, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

To je najveći broj umrlih i potvrđenih novozaraženih u jednom danu od početka epidemije u Severnoj Makedoniji.

Filipče je na Fejsbuku napisao da je ukupan broj umrlih od bolesti kovid-19 sada porastao na 179, a ukupni broj dijagnostikovanih slučajeva na 3.895. Aktivnih slučajeva je 2.011, na lečenju u bolnicama je 261 oboleli, od kojih je devet priključeno na respiratore.

Institut za javno zdravlje je danas registrovao još 11 ;pacijenata koji su ozdravili i broj izlečenih je povećan na 1.705.

U prethodna 24 sata urađeno je 1.213 testova na prisustvo korona virusa, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji ukupno 42.262.

Pogoršanje epidemiološke situacije u Makedoniji, moglo bi negativno da se odrazi i na Srbiju. Kako su članovi srpskog Kriznog štaba više puta istakli, virus bi lako iz ove zemlje da se proširi na jug Srbije.

"Posebno pratimo jug Srbije i južne opštine, prvenstveno zbog Makedonije, ako bude potrebe možda ćemo morati da primenimo neke mere koje neće važiti za ostatak zemlje", izjavio je nedavno epidemiolog dr Branislav Tiodorović.