Korona virus u regionu

Opet težak dan za Makedoniju, jedna žrtva u BiH, a kod ostalih "komšija"?

Autor Nataša Petrović Izvor Agencije

Najnovije informacije o korona virusu u regionu!

Stariji muškarac iz Živinica, kod kojeg je bila potvrđena zaraza korona virusom preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, čime se broj žrtava od korona virusa u BiH povećao na 164. U protekla 24 časa u BiH je ukupno registrovano 39 novih slučajeva zaraze, od čega 24 u Federaciji BiH i 14 u Republici Srpskoj.

Ukupan broj obolelih od početka pandemije porastao je na 3.042.

U Sloveniji je danas potvrđen još jedan slučaj virusa Kovid-19 i pacijent je prebačen na odeljenje intenzivne nege, što je prvi put u poslednje dve nedelje, objavila je slovenačka vlada.

Ovaj najnoviji slučaj zabeležen je u mestu Jasenice u kome je sada ukupno aktivno 10 slučajeva, od ukupno 23 u Sloveniji, prenosi STA.

Pretpostavlja se da je i taj slučaj vezan za klaster, odnosno za medicinsku sestru iz bolnice koja se zarazila preko prijatelja. Od ukupnog broja obolelih, sedam pacijenata je u bolnici.

U Sloveniji je od početka epidemije, od virusa preminulo 109 osoba.

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovana su 103 novozaražena virusom kovid-19, dok je njih petoro preminulo, prenose makedonski mediji.

U prethodnom danu obavljeno 841 testiranja, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji registrovano je 4.157 zaraženih, 193 preminulih i 1.723 koji su ozdravili.

Zbog velikog broja zaraženih Severna Makedonija još nije otvorila svoje granice, ali je danas stupio na snazi Protokol o tranzitu koji omogućava tranzit stranim državljanima kroz Severnu Makedoniju u trajanju ne duže od pet sati.

Ipak građani Srbije i dalje neće moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, potvrdili su za Tanjug iz grčkog MUP i graničnog prelaza Evzoni.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su registrovana dva nova slučaja korona virusa i oba su iz Zagreba, saopštio je Nacionaalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije u toj zemljl su ukupno registrovane 2.254 osobe obolele od korona virusa.