Opet "zaključavanje"?

RASTE broj zaraženih u Nišu, da li će se uvoditi i NOVE MERE?

Autor Nataša Petrović

Šef Vanrednog štaba iz Niša o epidemiološkoj situaciji u Nišu i potencijalnom uvođenju novih mera

Policijski čas u Srbiji, prazne ulice u Nišu.
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Broj zaraženih korona virusom u porastu je u celoj Srbiji, ali i u Nišu, koji je u "prvoj rundi" bio jedno od žarišta epidemije. Tokom juna, otkako je počeo ponovni rast broja zaraženih, Niš je bio među gradovima sa najvećim brojem osoba u samoizolaciji, zbog potvrđenog korona virusa ili kontakta sa zaraženima. 

Da li će zbog svega toga biti uvedene nove mere?

U uključenju u Jutarnji program TV Prva, šef Vanrednog štaba u Nišu Žarko Ranković izjavio je da "ukoliko se broj inficiranih bude povećavao, možda ćemo doneti neke nove odluke".

"Najveći broj novoinficiranih je među mladima, oni osećaju se zdravim, misle da su otporni, ali niko od nas ne zna kakav je kome imuni sistem. Na svu sreću, veći broj njih ima slabije simptome, dosta njih nema uopšte simptome, ali nažalost ima i onih koji imaju teže oblike, pa završe i na respiratoroma", istakao je epidemiolog.

On savetuje svima da se čuvaju, da obavezno koriste maske u zatvorenim prostorima, prevozu, pošti, tržnim centrima, da što češće peru ruke.

"Tokom epidemije se pokazalo da su osobe starijeg životnog doba najodgovorniji deo našeg društva. Ako se mladi ugledaju na njih, da se ponašaju odogvorno, ako se tako ponašamo 15 dana, uveren sam da bismo u kratkom intervalu imali brojke koje želimo, jednocifrene", zaključio je Ranković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.