Zdravlje

Najnoviji podaci iz regiona: Rekordan broj zaraženih u BiH, u Hrvatskoj 85

Autor Nataša Petrović Izvor Agencije

Evo kakvo je stanje danas u zemljama regiona...

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 časa registrovane su 172 novozaražene osobe, što je najveći broj od početka pandemije korona virusa. U ovom vremenskom periodu zabeležen je i jedan smrtni slučaj u Republici Srpskoj, a reč je o muškarcu starije životne dobi, sa više udruženih oboljenja.

U Federaciji BiH testirano je 1.080 uzoraka, od kojih je 101 pozitivan na kovid-19, dok je u Republici Srpskoj testirano 435 uzoraka, a korona virus potvrđen je kod 71 osobe.

Možda će vas zanimati

U RS novi slučajevi registrovani su u čak 22 grada i opštine, a najveći broj novoobolelih je iz Prijedora, deset, i Banjaluke, osam.

U BIH je od početka pandemije registrovano 4.108 pozitivnih na korona virus, a preminule su 172 osobe.

U Sloveniji je poslednja 24 sata potvrđeno 14 novih slučajeva korona viursa, a urađeno je 878 testova, saopštila je danas slovenačka vlada.

Kako se navodi u objavi vlade na Twitteru, novi slučaji zabeleženi su u Ljubljani, Kopru, Pivki i Straži.
Ukupan broj zaraženih u toj zemlji time je porastao na 1.569, prenosi STA.

U poslednja 24 sata nije bilo preminulih od korona viursa, a ukupan broj smrtnih slučajeva je 111.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 85 novih slučajeva korona virusa, tako da je ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva infekcije 368.

Na bolničkom lečenju su 54 pacijenta, ali nijedan nije na respiratoru, prenosi index.hr. Od početka epidemije u Hrvatskoj je do danas ukupno potvrđeno 2.624 slučaja korona virusa. Od infekcije je preminulo 107 osoba, a njih 2.152 se oporavilo.

Trideset osoba obolelo je od virusa korona u Crnoj Gori u protekla 24 časa, podaci su Instituta za javno zdravlje. Na virus je u protekla 24 časa testirano 407 uzoraka. U Crnoj Gori trenutno je aktivno 145 slučajeva pozitivnih na kovid-19. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.