Premijerka

"NE DIRAJTE KONA, struka radi fantastično"

Autor Maja Gašić

Gostujući u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink, dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da niko od struke nije očekivao da će se naći u centru pažnje javnosti.

“Mi smo uvek radili svoj posao. Korona virus je globalni fenomen koji je makar privremeno zaustavio svet i sve oči su uprte u nas, to je situcija u kojoj ne znamo da se snalazimo i ne planirano da se snalazimo.  Imamo mnogo posla, kada  bismo svaki dan razmišljali o tome ko je pogrešno interpretirao, gde bismo bili... Ali, pogađa nas.  Dr Kona takođe,  svakog čoveka tako nešto pogađa a pokazuje to na drugačiuji nači", rekla je dr Darija. 

Premijeka Vlade Srbije se nadovezala: 

"Kao predsednica Vlade znam koliko struka,  Darija, Kon, Pelemiš, Tiodorović i Nestorović, koliko nam mnogo pomažu, svojoj zemlji i naporno rade, i ljudski ih sve to pogađa. Na to se teško naviknu i političari, a kamoli ljude od struke. Njima danas dobacuju na ulici, Kon mi je to rekao. Dugo sam razgovarala s njim i apelovala bih da ostavimo te stvari po strani, da ova borba sa korona virusom, koja ide nagore u celom svetu, svaki dan se menjaju informacije... nije fer da prebacujete ljudima koji daju sve od sebe da pomognu svojoj zemlji, ne nama, meni, Vladi. Sledeći pu napadnite mene, oni svoj posao rade najbolje, fenomenalno, nije fer i ljudski da se napadaju", rekla je Ana Brnabić.