Šta je istina?

U Novom Pazaru TEŠKA SITUACIJA, a šatori ispred bolnica su zbog...

Autor Maja Gašić

Dr Mahmutović o "naručenim" kovčezima, šatorima ispred bolnica...

U emisiji "Jutro" na TV Pva govorili o se o epidemiološkoj krizi u Novom Pazaru.

Situacija je stabilna, pre par dana pacijenti su doslovno bauljali koliko su loše. Ovog jutra nije tako, uspostavljen je sistem.

"Bilo je teško, ali došli su eksperti, sistem je počeo da funckioniše, danas stižu radiolozi i anestiziolozi. Zdravsteni sistem jeste otežan, bio je priliv velikog broja tešklih pacijenata u kratkom vreme, bilo je u jednom haosu,  i veći sistemi bi teško podneli. Ljudi pročaju da korona ne postoji, ali ona je ralnost, zato apelujemo na mere prevencije. Ministarstvo zdravlja pomoglo da su uspostavi sistem. Doktori sa različitih sistema su preusmereni. Teško, ali ipak je mnogo lakše", kaže direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović.

O tome zašto su postavljeni šatori ispred bolnice? Da li je dovoljno 20 kovčega i 200 džakova, kako se pisalo da je naručeno?

"Kriznom štabu supotrebna dva šatora da bi doktori mogli da se prescvuku kad izađu iz klinike, to nema veze sa pacijentima. Pričaju stigla vojaska, pacijente drže pod šatorima. Oni su tu samo za doktore da imaju gde da skinu infektivno odelo", kaže dr Mahmutović i dodaje da su ove druge porudžbine su normalne u svakom zdravstvenom sistemu.

Da li ima kiseonika, opreme? Dr Mahmutović kaže da su ga uzrujale kritike, ali nema vremena da se bavi za dezinsformacijima.

"Te nema kiseonika, nema regulatora, naravno da ima. Samo da se ne stvara slika da nečega nema kad ima, ima kiseonika, lekova... "

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.