Nov kovid status

U KCB Zvezdara 118 kovid pacijenata, bolnica prima i "obične" bolesnike

Autor Ksenija Jelesijević

Direktor KCG Zvezdara Petar Svorcan rekao je jutros da KCB Zvezdara od petka radi i kao kovid bolnica, ali da regularno prima i ostale pacijente

Svorcan je za TV Prvu rekao da KCB Zvezdara od petka radi u novom kovid statusu i da je do jutros u internu kovid bolnicu primljeno 118 pacijenata sa blagom i srednje-teškom kliničkom slikom.

"Radimo u novom kovid statusu što znači da hirurgija, očna klinika, ginekologija, urologija, ortopedija rade normalno. Samo smo deo prostora interne klinike odvojili za kovid pacijente i što je veoma važno odvojili smo i osoblje koje će brinuti o kovid pacijentima pa neće biti mešanja sa drugim pacijentima i lekarima", rekao je on.

Svorcan je objasnio da u ovom talasu korona virusa dominiraju pacijenti starosti od 30 do 50 godina koji kod njih dolaze sa povišenom temperaturom, malaksalošću, bolom u mišićima, kašljem i promenama na plućima.

Takvi pacijenti se zadržavaju na bolničkom lečenju i trenutno ih je 118, gde najmlađi ima 19 a najstariji 85 godina.

"Imamo i pet pacijenta sa težom kliničkom slikom od kojih je jedan na respiratoru", rekao je on.

Krizni štab za borbu protiv korone danas će odlučiti o uvođenju novih mera posle naglog skoka obolelih i alarmantne situacije u nekoliko gradova Srbije uključujući Beograd gde je, prema nekim procenama, dve trećine populacije zaraženo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.