Nema šale

BEOGRAĐANI "na udaru": Ko ne bude poštovao OVE MERE - biće sankcija

Autor Maja Gašić

Zbog velikog broja zaraženih u srpskoj prestonici, neke mere su propisane samo za Beograđane.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Danas u 10 sati je zasedao je medicinski Krizni štab Republike Srbije povodom aktuelne epidemiološke situacije i povećanja broja zaražrenih. Sednici su prisustvovali dr Darija Kisić Tepavčević, dr Branimir Tiodorović, dr Mijomir Pelemiš, dr Predrag Kon, dr Goran Stevanović, dr Srđa Janković, dr Branimir Nestorović...

Na području grada Beogada od sutra, od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

 Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana. Kaže da većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.

"Imajući sve to na umu, pošto je najveći broj zaraženih boravio u zatvorenom prostoru gde je bio veći broj ljudi, odlučili smo se za meru koja će na snazi biti od sutra u šest sati ujutru, na području Beograda, gde će biti obavezno nošenje maski, ne samo u gradskom prevozu, već u svim zatvorenim prostorima sve vreme boravka", navela je Kisić Tepavčević.

Čak i uz obaveznu fizičku distancu obavezno je nošenje zaštitne maske.

EVO ZAŠTO JE VAŽNO NOSITI MASKE

Kako je rekla, lokalne samouprave u pogođenim mestima donele su odgovarajuće odluke.

"Pratimo situaciju u svim delovima naše zemlje. Dobijamo izveštaje iz sata u sat. Ova mera se odnosi samo na Beograd", dodala je Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li će neko kontrolisati poštovanje mera i da li će biti sankcija za one koji ih se ne pridržavaju, Kisić Tepavčević je rekla da, za sada, nisu planirane bilo kakve sankcije, ali da se i kaznene mere mogu očekivati, ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane.

O KAZNAMA

O OVOME JE RANIJE GOVORIO I GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.