jE LI MOGUĆE?

Preživeli PAKAO, ali NEĆE VAKCINU: "Fatalisti" - korona je izvan naše moći!

Autor Maja Gašić Izvor Tanjug

Ko je grupa Italijana koja odbija da primi vakcinnu, kada i ako je bude?

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dok su u celom svetu svetu angažovani najveći stručnjaci i naučnici, uložen ogroman novac da se što pre pronašla vakcina protiv kovida-19, istraživanje pokazuje da se polovina ispitanih Italijana ne bi vakcinisala u slučaju da bude pronađena vakcina protiv korona virusa.

Istraživanja na uzorku od hiljadu osoba provedeno je na Univerzitetu "Katolika" u Kremoni, a o tome izveštava dnevni list namenjen zdravstvenom osoblju "Kotidiano di Sanita".

Oni koji bi prihvatili da se vakcinišu protiv kovida-19 su, prema istraživanju, jesu stariji ljudi penzioneri i mladi, studenti, dok su pripadnici srednje generacije zaposleni, preduzetnici i radnici skeptični prema vakcinisanju.

Psiholozi koji su učestvovali u istraživanju i interpretaciji podataka ističu da je u grupi ispitanika srednjih godina, koji se ne bi vakcinisali, veliki broj takozvanih "fatalista" osoba koji veruju da je zaštita od korona virusa "izvan njihove moći".

Istraživači su takođe utvrdili da je odnos prema eventualnom vakcinisanju povezan sa stepenom društvene odgovorsnosti koju određena osoba ima.

Oni koji bi se vakcinisali protiv kovida-19 smatraju to delom odgovornosti prema društvu i ukupnom zdravlju kolektiva, a ne samo kao lični izbor.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.