Evo odgovora!

NEĆE opet biti vanrednog stanja – a zašto ga je bilo sa MANJE zaraženih?

Autor Nataša Petrović

Epidemiolozi su saglasni da se neće opet uvoditi vanredno stanje zbog korona virusa, a dr Tiodorović je objasnio zašto, s obzriom na to da je u martu bilo uvedeno, a imali smo daleko manje zaraženih!

default
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Pandemija korona virusa uticala je na gotovo sve sfere našeg života, a zbog pojedinih mera koje donosi Krizni štab, srpska javnost je često zbunjena.

Na primer, iako je sada broj zaraženih mnogo veći nego što je bio u martu, epidemiolozi su saglasni da se neće opet uvoditi vanredno stanje. Mnoge građane to buni i pitaju se, zašto se sada ne uvodi vanredno stanje, a proglašeno je kada je broj zaraženih bio daleko manji.

"To je bio početak epidemije, tada smo imali najviše obolelih i umrlih među starijima, hroničnim bolesnicima. Da nismo uveli vanredno stanje, kritikovali bi nas. Ti isti su nas kritikovali što smo uveli vanredno stanje, pa što smo ga ukinuli", objasnio je dr Branislav Tiodorović na TV Prva, pa dodao:

"Ponekad se i stručnjacima razlikuje mišljenje, pa to podseća na politiku. U tom trenutku smo radili nešto što nam je omogućilo da sačuvamo živote najugroženijih, što se recimo u Švedskoj nije desilo. Može se diskutovati o umrlima, ali ako uporedimo podatke koje imamo sa Švedskom, Švajcarskom, mismo neuporedivo bolji. Ovo je posledica nepoštovanja mera, svi smo bili u popuštanju mera, ljudi su jedva čekali da izađu, da se opuste, ali smo u tome preterali".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.