Ali, postoji i dobra vest

Bežanija radi punom parom: Prosečna starost zaraženih 50, a ima od 18 i 30

Autor Maja Gašić Izvor Tanjug

Prosečna starost pacijenata je nešto niža nego što je bila do sada, ali dobra vest jeste da će danas iz KBC Bežanijska kosa biti otpušteno 40 osoba.

U kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa koji je kovid bolnica trenutno se leči oko 300 pacijenata obolelih od korone.

Direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković kaže da će u toku dana biti otpušteno oko 40 pacijenata, te će se tako osloboditi mesta za prijem novih bolesnika.

Možda će vas zanimati

"Dolaze nam novi pacijenti, obavljamo trijažu i one sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom primamo u bolnicu", rekla je Zdraković novinarima u Beogradu.

Najveći broj pacijenata koji se leče u KBC Bežanijska kosa ima srednje tešku kliničku sliku i obično njihovo zdravstveno stanje zahteva pet do sedam dana boravka u bolnici.

Zdravković navodi da manji broj pacijenata ima tešku kliničku sliku i to su pacijenti koji se leče u jednicima intezivne nege.

Prosečna starost bolesnika je oko 50 godina, a u bolnici su i pacijenti od 18 i 30 godina.

"Na respiratoru uglavnom završe pacijenti koji se kasno jave lekari i oni koji imaju pridružene bolesti", navela je Zdravković.