Zdravlje

Svejedno mi je da li se neko zove Jovo ili Mirsad:Ogroman novac uložen u NP

Autor Ksenija Jelesijević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je situacija u Novom Pazaru daleko bolja nego na početku epidemije.

"Ne zanima me da objašnjavam bilo kome, niti da se pravdam, ja govorim o našem narodu, i meni je život ljudi najbitniji", rekao je Vučić gostujući na RTS.

Komentarišući situaciju u Novom Pazaru, Vučić je rekao da novo odeljenje bolnice, u koju je uložen "ogroman novac", pojedini nisu hteli da prikažu kako izgleda, a situacija je daleko bolja nego na početku epidemije.

Možda će vas zanimati

"Bolnica u Novom Pazaru je bolja nego bilo koja u Nemačkoj. U Novi Pazar uloženo više novca nego ikada", rekao je on i dodao da je Novi Pazar dobio najmoderniju bolnicu, sa angio salom gde će se godišnje izvoditi intervencije kardiovaskularnog tipa.

Obučili smo dvojicu lekara, četiri radiologa, još nekoliko ljudi, sprovodiće 1000 intervencija godišnje, rekao je Vučić i ponovio da u prethodnih 30 godina ništa nije urađeno, a da je sada uložen ogroman novac u bonice tamo.

"Ni beogradske, ni sandžačke dahije za 30 godina ništa nisu uradili u Pazaru", rekao je Vučić i dodao da je u poslednjih šest godina opremljena bolnica u tom gradu za milione evra.

"Svi koji bi da nam drže predavanje, neka pogledaju šta smo uradili u poslednjih šest godina", rekao je Vučić i pokazao fotografije bolnice u Novom Pazaru.

On je odbacio tvrdnje da respiratori koje je doneo u Novi Pazar ne rade. "Kako ne rade kad je svih 10 zauzeto", rekao je Vučić.

Vučić je priznao da je bilo problema u Novom Pazaru, i to organizacionih.

"Vojska je rešila problem sa dovodom kiseonika, postavljeni su respiratori koji sam odneo. Jel vi znate da 30 godina nisu obnavljane bolnice u Srbiji, tek sada to radimo? Prvi put gradimo moderne kliničke centre poput onog u Nišu", rekao je Vučić.

Posebno me pogodio Novi Pazar. Nijedan predsednik nije toliko odlazio u Novi Pazar kao ja. Toliko truda i novca i energije sam uložio. Mnogo me bole te optužbe, rekao je Vučić.

"Zamislite kako bi vama bilo da se neko vrati sa tromesečnog odmora i podbada vas a vi godinama radite",  rekao je on.

Novi Pazar će sutra biti poslato još deset respiratora, tako da će taj grad imati ukupno 23 respiratora, što će doneti dodatnu sigurnost za Pazarce, rekao je Vučić.

"Večeras su tamo 22 lekara iz Kragujevca, Šumadije i Moravičkog okruga, to pokazuje koliko je Srbija solidarna", dodao je on.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.