Sve više zaraženih

Korona BUKTI u Srbiji: Piroćanci u PANICI, sve OTKAZUJU!

Autor Maja Gašić

Širom Srbije se pogoršava epidemiloška situacija.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Pirotu preporučili su otkazivanje većih proslava i okupljanja u zatvorenom prostoru zbog epidemiloške situacije. Prema poslednjim podacima Zavoda, epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je nesigurna, ali pod kontrolom zdravstvenih službi.

Stručnjaci su naveli da je od 25. juna drastično povećan broj pregleda u kovid ambulantama u Pirotskom okrugu.

"Očekuje se povećanje broja obolelih. Strogom primenom svih mera od strane svakog pojedinaca suzbićemo širenje virusa na lokalnom nivou", kazali su stručnjaci. Oni su apelovali na građane da se ponašaju kao da je svako od njih potencijalno zaražen.

Prema poslednjim podacima Zavoda, u četvrtak je testirano osam osoba, a čekaju se rezultati za 53 testa. Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom od 10. do 30. juna je 32 osobe, iz 26 porodica.

U Kliničkom centru Niš hospitalizovana su tri pacijenta i u stabilnom su stanju, dok ostali oboleli imaju lakšu kliničku sliku.

Na području Pirotskog okruga laboratorijski je potvrđena zaraza kod 188 osoba, od kojih je 139 njih iz Pirota, 26 iz Babušnice, 21 osoba iz Bele Palanke i dve osobe iz Dimitrovgrada.

Jablanički okrug

U Jablaničkom okrugu, od 111 testiranih uzoraka na virus korona, 12 je pozitivno, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, dok je u Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano 69 pacijenata, što je za osam više u odnosu na jučerašnji dan.

Najveći broj novozaraženih je registrovan u Leskovcu - 11, dok je jedan pozitivni na korona virus zabeležen u Vlasotincu.

Iz Zavoda za javno zdravlje je navedeno da je među novoobolelima najviše zaposlenih osoba, njih sedam, dok su zaražena i dva nezaposlena i troje studenata. U Opštoj bolnici, u poslednja 24 sata, imali su sedam prijema i četiri otpusta.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 947 osoba, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 735. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 116 osoba, u Lebanu 53, Bojniku 28 i Medveđi 15.

Zbog porasta broja obolelih, Štab za vanredne situacije uveo je mere za sprečavanje širenja virusa korona, a jedna od mera je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Udvostručen broj lekara u domu u zdravlja u Loznici

Zbog povećanog broja pacijenata udvostručen je broj lekara u kovid ambulanti Doma zdravlja u Loznici. Nadležni mole pacijente za strpljenje i poručuju da će svi blagovremeno biti pregledani.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.