Novosađani, pažnja!

UVEDENE NOVE MERE i u Novom Sadu: Evo kakva su pravila!

Autor Nataša Petrović

Gradske vlasti donele odluku o uvođenju novih mera u Novom Sadu, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

default
Izvor: MONDO/Goran Sivački

Prema odluci gradskih vlasti, Novosađani od danas moraju u svim zatvorenim prostorima da nose zaštitne maske, ali i u većini otvorenih javnih prostora - parkovima, dečijim igralištima, sportskim terenima, Keju...

Osim toga, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru, ukoliko nije moguće da se obezvedi distanca od 1,5 metara, uz mere lične zaštite, a za sprovođenje ovih mera zaduženi su vlasnici, tj. korisnici zatvorenih prostora.

Možda će vas zanimati

I u teretanama na otvorenom, stazama za trčanje, igralištima, parkovima... obavezno je nošenje zaštitne maske i fizička distanca.

Nošenje zaštitne maske obavezno je i u gradskom prevozu, a gradskom saobraćajnom preduzeću je naređeno da osobe bez maske ne puštaju da uđu u autobus!

Prema naređenju gradskih vlasti, ugostiteljima je naređeno da težište svoje delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu odgovarajućih mera zaštite. 

Na ulazu u sve objekte javne namene građanima će se meriti temperatura, a na ulaze će biti postavljena sredstva za dezinfekciju i dezobarijere. 

"Gradskom zelenilu" je naređeno da ograniči broj ljudi koji mogu da budu na Štrandu i da obezbedi održavanje fizičke distance.

Otvoreni i zatvoreni bazeni Spensa će raditi, ali uz ograničen broj posetilaca, a rad će biti organizovan u smenama od najduže tri sata. Naloženo je i da se prilagodi cenovnik korišćenja bazena.

Javnom komunalnom preduzeću je naređen pojačan rad, posebno kada je reč o pranju i dezinfekciji javnih površina.

Inspekcijske službe kontrolisaće primenu ovih mera, koje na snagu stupaju odmah!

Gradonačelnih Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su mere privremenog karaktera i da će se popuštati kako se bude popravljala epidemiološka situacija. 

Prema njegovim rečima, u ovom gradu se dnevno registruje između 20 i 40 novozaraženih, ali još uvek nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.