Korona u regionu

Još jedan TEŽAK DAN za Severnu Makedoniju, u RS 79 novih slučajeva

Autor Nataša Petrović

Korona virus u regionu, stanje na dan 3. jul!

U Sloveniji su u protekla 24 sata testirane 1.274 osobe, od kojih je 16 bilo pozitivno na korona virus. Jedna novoobolela osoba je hoispitalizovana, navodi agencija STA.

Od početka pandemije u Sloveniji je ukupno zaraženo 1.649 osoba, a preminulo je 111.

Prateći nove slučajeve proteklih nedelja, videlo se da je većina uvezena iz inostranstva, pa su slovenačke vlasti pre nekoliko dana odlučile da sa zelene liste uklone Hrvatsku, Francusku i Češku, kao zemlje koje više epidemiološki nisu bezbedne.

Vlada je takođe najavila striktnije kontrole na granici sa Hrvatskom, kako bi i na taj način osigurala sprovođenje preventivnih mera u ciljem suzbijanja širenja virusa, javlja Tanjug. 

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata registrovano 79 novozaraženih osoba vrusom korona, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Radi se o 45 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 54 srednje i pet osoba starije životne dobi.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2.451 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen ovaj virus.

U poslednja 24 sata u Severnoj Makedoniji je potvrđeno 165 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 1.454 testirana uzorka, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče. Prema njegovoj objavi na Facebooku, preminulo je još sedam osoba.

Najviše novozaraženih je u Skoplju, 71, a zatim u Tetovu 20, Kumanovu 15 i Gostivaru 14 novih slučajeva.

Od početka epidemije u toj zemlji je potvrđeno 6.787 slučajeva korona virusa, a preminulo je 335 osoba. Do sada se oporavilo 2.876 pacijenata, a aktivna su 3.583 slučaja.

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je evidentirano 47 novozaraženih korona virusom među 475 analiziranih uzorka.

Od 47 novootkrivenih, 28 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dok se kod 17 obolelih traga za izvorom infekcije, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

"Prijavljen je i jedan smrtni ishod kod pacijenta rođenog 1953. godine iz Rožaja. Ovo je 13. smrtni slučaj od početka obolevanja od novog korona virusa. Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 339, četiri su smrtna ishoda, a broj aktivnih slučajeva je 335", navodi se u saopštenju IJZCG.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.