Najnovije!

ARENA opet postaje kovid bolnica! (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Biće postavljeno 500 kreveta u najvećoj dvorani na Balkanu!

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od korona virusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u sistem i biće ponovo bolnica za zaražene korona virusom, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

"To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to", rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.

Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar. Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u Kovid sistem biti bolnica u Požarevcu. Takođe je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao, i apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je na društvenim mrežama da su već počele pripreme beogradske Štark arene za prijem kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. Vesić je na svom Facebook nalogu napisao da je tačno da je Vlada Srbije zatražila od Grada Beograda da se pripremi Štark arena za kovid pacijente.

"Grad Beograd će uvek uspuniti zahteve koji se pred njega postavljaju u borbi sa epidemijom i Arena će biti spremna onako kako je bila u martu", istakao je Vesić.

Arena je proletos bila pripremljena kako bi zbrinula kovid pozitivne pacijente, ali njeni kapaciteti nisu bili iskorišćeni usled sve manjeg broja teških slučajeva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.