Zdravlje

Lončar: Brojke su bolje, ne širite lažne informacije!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ministar zdravlja o korona virusu u Srbiji!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su "bolje cifre" u vezi sa virusom korona u celoj Srbiji, kao i u Novom Pazaru.

"Ali i dalje nema opuštanja," poručio je Lončar.

Lončar je za Televiziju Pink rekao da Novom Pazaru situacija mnogo bolja i da je pod kontrolom, kao im da se drže svi parametri vezani za funkcionisanje sistema.

Lončar je apelovao na sve da objavljuju samo proverene informacije i pomenuo fotografiju devojčice objavljenu uz vesti o koroni u Novom Pazaru. Na fotografiji se vidi dete koje prima infuziju ispred bolnice.

"Devojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila", istakao je Lončar i dodao da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

"Ne treba zloupotrebljavati neproverene informacije i širiti paniku među građanima", apelovao je Lončar.

On je rekao da mora da se osvrne i na Sjenicu i istakao da su tamo ekipe vojnih i civilnih lekara na osnovu naredbe predsednika Aleksandra Vučića.

On je rekao i da je napravljen program rada, a da Vučić na sat vremena proverava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Juče su u Srbiji na korona virus testirane 7.434 osobe, pozitivno je 325, a osam je preminulo.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima je 86 pacijenata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.