Negde malo bolje, negde...

LOŠE u regionu! PROGLAŠENA EPIDEMIJA u nekoliko gradova u Crnoj Gori

Autor Maja Gašić

Na celom Balkanu bukti epidemija korona virusa.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

U Beogradu je danas najavljeno da će za vikend biti uveden policijski čas zbog izuzetno teške epidemiološke situacije u našoj zemlji. I "komšije" se bore sa koronom...

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) u Crnoj Gori odlučilo je danas da proglasi epidemiju u nekoliko gradova na severu zemlje, ali i da istovremeno dozvoli iz ekonomskih razloga ulazak građana Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine i Belorusije. Kako se navodi, epidemija je proglašena u Bijelom Polju, Beranama, Petnjici, Rožajama i Gusinju.

Možda će vas zanimati

U Crnoj Gori registrovano je danas rekordnih 66 novozaraženih a tri osobe su preminule od korona virusa, dve u Beranama a jedna u Rožajama. Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 583, osam je smrtnih ishoda a pet je ozdravilo, tako da je broj aktivnih slučajeva 570. Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije na teritoriji cele države.

Istovremeno je danas dozvoljen ulazak u Crnu Goru rezidentima Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine i Belorusije koji ne pokazuju simptome i znakove infekcije korona virusom i zadovoljavaju druge uslove koje će propisati Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

U Hrvatskoj su protekla 24 sata zabeležena 52 nova slučaja zaraze korona virusom, što je broj aktivnih povećalo na ukupno 930, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Prema zvaničnim podacima preminulih nema. Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj, ukupo su registrovane 3.272 osobe zaražene novim korona virusom, od kojih je 113 preminulo, a 2.229 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4.709 osoba. Do danas je ukupno testirano 86.860 osoba, od toga 866 u poslednja 24 sata, prenosi Tanjug.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.