Situacija je više nego ozbiljna

STRUKA ZABRINUTA: Pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo

Autor Maja Gašić

Dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, zabrinuta je zbog ogromnog priliva pacijenata u bolnice širom Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 časa u kovid bolnice širom Beograda primljena su 144 bolesnika, kazala je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS).

Milošević je navela da se na Infektivnoj klinici KCS nalaze se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Ona je za RTS kazala da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

Možda će vas zanimati

"Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo", istakla je Milošević, prenosi Tanjug.

Rekla je da je na intenzvinoj nezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

"Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi", naglasila je Milošević. Kazala je i da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

"Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude", navela je Milošević.

Navodi da moraju da se poštuju sve mere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mere "nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.