Najnovija vest

Još jedan CRNI DAN u Srbiji: 11 PREMINULO, broj ZARAŽENIH I DALJE OGROMAN

Autor Maja Gašić

Najnoviji podaci o broju umrlih i zaraženih u Srbiji!

Prema poslednjem preseku, do 8. jula u 15 časova u Srbiji je testirano 8.567, a zaraženo je još 357.

Nažalost, preminulo je 11 osoba. Na respiratorima je 118 zaraženih.

Od početka epidemije do sada, u Srbiji je registrovano ukupno 17.076 zaraženih, a broj smrtnih slučajeva je 341.

Procenat smrtnosti iznosi dva odsto, a broj aktivnih slučajeva je 3.173.

Od početka epidemije testiran je ukupno 464.171 uzorak.

Epidemiološka situacija u Srbiji, u poslednja 24 sata, jeste sledeća:

- Tokom prethodnog dana u novopazarskoj bolnici od posledica kovid-19 preminula su četiri pacijenta, na respiratorima je osmoro, dok su dva pacijenta sa najtežom slikom transportovani u Beograd i Kragujevac. Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović rekao je na konferenciji za novinare da su u istom periodu na lečenje primljena još 32 pacijenta, čime su popunjena 388 kreveta te zdravstvene ustanove.

- U Kliničkom centru u Nišu su u protekla 24 časa od korona virusa preminule još tri osobe, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova. Broj obolelih priključenih na respirator povećan je sa šest na deset. U saopštenju objavljenom na sajtu Kliničkog centra navedeno je da se na lečenju nalaze 92 pacijenta sa potvrđenim korona virusom, ali nije rečeno koliko je ukupno hospitalizovanih u kovid bolnicama.

- U poslednja 24 časa u kovid bolnice širom Beograda primljena su 144 bolesnika, kazala je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS). Milošević je navela da se na Infektivnoj klinici KCS nalaze se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

- U Kliničkom centru u Kragujevcu se nalazi 86 hospitalizovanih pacijenata sa korona virusom, od kojih je sedam na respiratorima. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, hospitalizovano je osam osoba više nego na jučerašnji dan. Iz KC Kragujevac je otpušteno šestoro pacijenata, troje iz Kragujevca i po jedan iz Batočine, Čačka i Sjenice.

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

 Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.