Ispovest izlečenog

Izlečio se od korone, a POSLEDICE... "Sve ISPUŠTAM, SAPLIĆEM SE..."

Autor Nataša Petrović

Ričard Kvest, novinar koji se pre dva meseca zarazio korona virusom i naizgled, ozdravio, otkriva užasne posledice koje je ova bolest ostavila na njega!

Izvor: Youtube/screenshot/cnn

Nakon što je objavljeno da čak ni naučnici još uvek ne znaju kakve sve posledice na ljudsko zdravlje može da ostavi korona virus, stiže svedočenje jednog od izlečenih!

Ričard Kvest je novinar i voditelj CNN-a, koji se pre dva meseca zarazio korona virusom. Srećom, izlečio se, ali sa posledicama se tek sada upoznaje.

"Kašalj se vratio, bez upozorenja i naizgled bez razloga, kao i umor. Istina, nijedno nije toliko izraženo kao kada sam imao virus, ali su se vratili", piše on.

Ričar kaže da se tek sada upoznaje sa "dugim repom kovida-19".

"Zarazio sam se sredinom aprila. Simptomi su se brzo pojavili. Odjednom sam primetio da sam veoma umoran i da kašljem. Testirao sam se i nakon toga primio poziv u kojem su mi saopštili da sam pozitivan".

Novinar kaže da je "virus poput tornada".

"Kada 'sleti', kreće se kroz telo uzrokujući haos, konfuziju, kašalj, neverovatnu štetu svakom organu koji dodirne. Neki neće preživeti njegovu posetu. Oni koji prežive, nakon toga istražuju štetu i shvataju da je mnogo veća nego što se isprva činilo".

Kvest piše da su njegovi simptomi najpre bili blagi – nije imao probleme sa disanjem, niti je izgubio čulo mirisa ili ukusa. Ipak, bio je strašno umoran i kašljao je.

"Kovid kašalj nije uobičajen kašalj, veoma je različit. Suv je, hrapav, promukao".

Ričard kaže da je dobio negativan nalaz testa na koronu, a pozitivan na antitela, te da mu je doktor rekao da se virus neće vratiti. "Ali ima dana kada osećam kao da se vratio".

On kaže da tek sada otkriva kakve je posledice korona ostavila.

"Sada sam neverovatno trapav. Nikada nisam bio preterano sposoban, niko me ne bi opisao kao gracioznog, ali sada je moja nespretnost izraženija. Ako krenem da dohvatim čašu ili nešto iz ormarića, oboriću je ili ću nešto ispustiti na pod. Saplićem se o ivice, padam preko nameštaja... Kao da deo mog mozga koji bi trebalo da prilagodi kretanje preprekama koje vidi, ne radi".

Ričar ističe da je ponekad i u stanju "blaže zbunjenosti", mada to ne primećuje niko osim njega.

"Moj digestivni sistem je čudan, najblaže rečeno", dodaje.

Novinar kaže da, bez obzira na to da li bi sve ovo nazvao simptomima ili načinjenom štetom, "činjenica je da moje telo ne funkcioniše sasvim dobro".

Doktori ga, ističe, uveravaju da će to prošli, ali ne mogu da mu kažu kada.

"Onima koji nisu imali kovid i nisu svedočili haosu koji ostavlja iza sebe, još jednom, apelujem – uradite sve što možete da izbegnete ovaj tornado", zaključio je.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.