Zdravlje

U Čačku 113 zaraženih u bolnici, među njima i trudnica! 7 na respiratorima

Autor Nataša Petrović

U Čačku je zbog korona virusa proglašena vanredna situacija, a evo kakvo je trenutno stanje.

U kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice hospitalizovano je zbog korona virusa 113 pacijenata, od kojih sedam na respiratorima, izjavio je danas lekar te bolnice Dejan Dabić.

Dabić je nakon sastanka gradskog Radnog tima za praćenje epidemije naveo da je juče na respiratorima u čačanskoj bolnici bilo devet pacijenata od kojih su dva prebačena u kragujevački Klinički centar, a da su u protekla dva dana dva pacijenta prevezena u Beograd na lečenje.

Dodao je da je nakon rezultata testa utvrđeno da dete koje je pre nekoliko dana smešteno na odeljenje pedijatrije čačanske bolnice, nije zaraženo korona virusom, ali da je ipak zadržano na daljem lečenju zbog simptoma koje ima.

"U čačanskoj bolnici je smeštena i jedna trudnica u četvrtom mesecu trudnoće, kod koje postoji sumnja na infekciju korona virusom i čeka se rezultat testa", kazao je Dabić za agenciju Beta. 

Prema njegovim rečima, svi lekari čačanske bolnice uključeni su u rad u kovid odeljenjima, a bolnica trenutno raspolaže sa devet kliničkih i pet transportnih respiratora.

Dodao je da se u čačanskoj bolnici rade samo hitne operacije.

Na kovid odeljenjima u čačanskoj bolnici ima 180 raspoloživih kreveta, od kojih je trenutno popunjeno 113.

Predsednik Radnog tima za praćenje korona virusa epidemiolog Mihailo Luković rekao je da su po podacima inspekcijskih službi, građani Čačka prihvatili mere koje su propisane u vanrednoj situaciji i da se ponašaju u skladu sa njima.

Luković je naveo da po podacima Školske uprave, nema zaraženih studenata u čačanskom studentskom domu i dodao da će ispitni rokovi do kraja jula biti završeni.

Naveo je da je u ponedeljak i utorak u ambulantama Doma zdravlja u Čačku zabeležen povećan broj pregleda u odnosu na dane vikenda, ali i dodao da u narednim danima očekuje smanjenje broja pregledanih pacijenata koji imaju simptome infekcije korona virusom.

U Čačku je od 10. juna do danas 157 lica zaraženo korona virusom, od kojih je šestoro preminulo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.