Ukupno 1.500 ležajeva

Evo GDE će biti izgrađene dve nove kovid bolnice u Srbiji

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Objavljene lokacije dve nove kovid bolnice koje će olakšati zdravstvenom sistemu "sudar" korone i gripa!

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Srbija će dobiti dve nove kovid bolnice, koje će biti izgrađene u dva grada, kako bi se zdravstveni sistem pripremio na najavljeni "sudar" korona virusa i sezonskog gripa.

Ukupni kapaciteti biće od 1.300 do 1.500 ležajeva, prenose "Večernje novosti" koje otkrivaju i lokacije ove dve kovid bolnice.

Možda će vas zanimati

Obe će biti montažne, i planirano je da budu podignute u naredna tri meseca, zbog najavljenog drugog talasa korone koji će se odigrati u isto vreme kada je "sezona" gripa. 

Prva će biti na Batajničkom drumu u Beogradu, između Baatajnice i Zemuna. Zbrinjavaće obolele iz severnnog dela Šumadije, Mačve i južnog dela Vojvodine. 

Imaće između 800 i 1.000 kreveta, poluintenzivne i intenzivne nege, prenosi list.

Druga, u Kruševcu, biće smeštena u kasarni "Rasina", manjeg kapaciteta od beogradske, oko 500 ležakeva. Trenutno je u toku analiza koji objekti bi trebalo da budu renovirani kako bi tu bili smešteni pacijenti. Ova bolnica primaće pacijente iz južnog i centralnog dela Srbije.

U planu je i kupovina nekoliko modularnih bolnica koje se "sklapaju" brzo i mogu, po potrebi, da se sele iz mesta u mesto. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.