Region

Korona HARA Balkanom: Nove žrtve smrtonosnog virusa, u Makedoniji NAJGORE

Autor Maja Gašić

U Srbiji je danas 12 preminulih, a broj žrtava raste i u zemljama regiona.

U Crnoj Gori, dva pacijenta preminula su u bolnici u Beranama od posledica virusa korona, a još dve osobe su životno ugrožene, rekao je direktor Budimir Dabetić.

Dabetić je naveo je preminuo pacijent iz Rožaja star 59 godina, koji je bio hronični pacijent, kao i pacijent (65) iz Bijelog Polja, koji je bio na mehaničkoj ventilaciji, a imao je i visok pritisak.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su u poslednja 24 časa završile PCR analizu 709 uzorka na koronavirus, među kojima je 87 rezultata bilo pozitivno. Najviše novih slučajeva je iz Podgorice, njih 41.

On je dodao da je na Infektivnom ođeljenju 30 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u izolaciji je 17 osoba koje imaju sve simptome, ali još čekaju nalaz. 

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

Broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj u subotu popodne je ukupno 1.088, izvestio je Nacionalni štab Civilne zaštite, preela je agencija Hina. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga su tri na respiratoru.

S obzirom na epidemiološku situaciju, krizni štab Hrvatske je odlučio da se uvede obvezno korišćenje maski za lice ili medicinskih maski od ponedeljka, 13. jula.

U Severnoj Makedoniji umrlo je još osam osoba s korona virusom i registrovano je 199 novih slučajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je ukupan broj umrlih od kovida-19 porastao na 376, a broj dijagnostikovanih slučajeva od početka epidemije na 7.975.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.