Apel doktorke

"Ljudi, uozbiljite se! NE SMEM da napišem koliko ih PREŽIVI respirator!"

Autor Nataša Petrović

Doktorka koja radi u kovid ambulanti opisala kako izgledaju smene zdravstvenih radnika dok traje epidemija i uputila važnu poruku svima!

Danijela Musulin j doktorka koja radi u kovid ambulanti i koja svojim objavama na Facebooku često pokušava da skrene pažnju ljudima koliko je situacija ozbiljna i da ih podstakne da se čuvaju.

U najnovijoj objavi opisala je kako izgleda smena zdravstvenih radnika dok traje epidemija korona virusa.

"Noć, 3 sata. Poslednji obrok 15 sati. Nemam apetit. To što se na slikama namestimo i nasmešimo je za sliku... ali... u stvari naša smena je 12 sati na nogama, samo toalet i to jedva 2 do 3 puta, mokrile smo u odelima, a ispred Covid ambulante kolona bolesnih, jadni i mi i oni, sve češće ne jedemo, sve se manje smejemo...

Plakala bih... Ne valja ovo... Dr Mile umro je u borbi sa koronom, 11 dana na respiratoru, moj drug sa studija, moja godina studija, od kada sam to čula ja više nisam ja, postala sam senka koja radi. Drugi kolega mi je 18 dana na infektivnom, borba traje, intenzivna jedinica, mislim na njega, svako može biti pacijent...Ne smem napisati koliko procenata ljudi preživi respirator.

Vas je puno, a nas malo i mi se razboljevamo od te iste korone... Ljudi, uozbiljite se... Nigde bez maske, kakva matura, punoletstvo, svadba, ručkovi, bazen", napisala je doktorka na svom Facebook profilu

Ona je i pre dva dana skrenula pažnju ljudima svojom objavom: Noćna straža, 108. dan smo ovde. Zato nosite maske, dosta je... Mislite na sebe i svoje drage osobe".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.