Heroji!

Poruka doktorke iz KBC Zvezdara koju SVI treba da PROČITAJU!

Autor Nataša Petrović

Oni su zaista naši heroji!

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji raste iz dana u dan, dok lekari apeluju na građane da poštuju mere, kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Dok se bolnice polako pune, neke druge se pretvaraju u kovid bolnice, a lekari se trude i daju sve od sebe, čak i sada kada je zdravstveni sistem na ivici preopterećenja. Neki od njih povremeno se oglase i na društvenim mrežama, u pokušaju da i na taj način dopru do građana.

Možda će vas zanimati

Doktroka Marija Zorić iz KBC "Zvezdara" objavila je na Facebooku fotografiju na kojoj se nalazi sa svojim kolegama, ljudima koji su već nekoliko meseci na prvoj liniji odbrane od virusa.

"Rizikujući svoje zdravlje MI pišemo istoriju. Ovakva pandemija se može porediti samo sa onom od pre 100 godina, tzv. Španskom groznicom. MI nismo svedoci, MI smo na prvoj borbenoj liniji fronta i na to smo jako ponosni. Svet više nikada neće biti isti. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i situacija je vrlo dramatična.Humanost i solidarnost su osnovni postulati našeg poziva. Svaki pacijent koji uspešno završi lečenje je naša najveća nagrada. To niko ne može platiti, a ni oduzeti. Živimo u nadi da ćemo sačuvati sebe, svoju profesiju i što više ljudskih života. Sve ostalo će biti istorija, a mi njena najblistavija stranica. Posvećeno voljenima koji su ovu bitku izgubili", napisala je ona.

Možda bi trebalo da se ove poruke setite sledeći put kada vas bude mrzelo da stavite zaštitnu masku...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.