"KAMPANJA PROTIV VAKCINA"

Da li postoji LEK KOJI POUZDANO LEČI KORONU? (VIDEO)

Autor Aleksandar Nastevski

Infektolog Goran Stevanović je na konferenciji Kriznog štaba prokomentarisao lečenje obolelih od korona virusa!

Goran Stevanović navodi da kliničari stalno ističu da ne postoji lek koji pouzdano leči korona virus, kao ni vakcina!

On je poručio da je jedina stvar koja može da zaštiti građane jeste poštovanje mera.

Tako je potrebno nositi zaštitne maske u zatvorenom, kao i držanje distance na otvorenom prostoru. 

"Bez obzira na sve napise, ne postoji lek koji pouzdano leči kovid, ne postoji vakcina koja pouzdano leči. Jedino može da nas zaštiti prekid širenja virusa, a to su epidemiološke mere, maske, distanciranje prostorno i što češće pranje ruku. Molim da svi što više poštujemo ove mere, da bismo smanjili širenje infekcije", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare Kriznog štaba. 

Srbija donirala više od 2 MILIONA EVRA za vakcinu za korona virus

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da Srbija prati stiuaciju sa svim istraživanjima u oblasti pronalaska vakcine za korona virus.

"Srbija je donirala više od 2 miliona evra za istraživanje u oblasti vakcine kovid 19", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je brine kampanja koja se vodi protiv vakcinacije, kao i kampanja narušavanja poverenja građana u Krizni štab.

Ona je napomenula da Srbija neće moći da se izbori sa korona virusom, ako se mali broj bude vakcinisao kada se vakcina pojavi.

"Molim vas ljudi nemojte da širimo to nepoverenje, evo objasnićemo sve što treba da se objasni", rekla je premijerka Brnabić.

IZJAVA ANE BRNABIĆ O VAKCINACIJI

Brnabić je dodala da joj se čini da je potrebno da svi zajedno treba da krenemo u kampanju da li su vakcine nešto što mi kao društvo želimo da primenimo u brobi protiv korona virusa ili ne. 

"Vakcina neće biti ni moja, ni Aleksandra Vučića, ni Kriznog štaba", kaže Brnabić i dodala: 

"Žao mi je što je počela ozbiljna kampnja protiv vakcina".

Govoreći o epidemiji korona virusa, epidemiolog Goran Stevanović je naveo da zdravstveni sistem uspeva da odgovori i dodao da je najveći problem Beograd u kome je najveći broj hospitalizovanih.

"Još jednom hvala kolegama koje nisu sa teritorije Beograda i koje u normalnim okolnostima ne pripadaju tom sistemu, kao iz bolnica u Pančevu, Požarevcu i Smederevu, jer prihvataju bolesnike iz Beograda, kao i sa svoje teritorije. Očekuje se uključenje Instituta za reumatologiju. Obezbedićemo broj kreveta za narednih 48 sati. Nažalost, kako stvari stoje i kako izgleda, biće potrebno još kapaciteta", rekao je Stevanović.

U poslednjih 24 sata u Srbiji je testirano 6.915 osoba, od kojih je 279 bilo pozitivnih.

Preminulo je čak 12 osoba, a 154 osoba je na respiratoru.

"To postaje najgori dan kada su u pitanju osobe na respiratorima. Do sada je bio 14. april, kada smo imali 146", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.