Zdravlje

Lončar o "agresivnom virusu iz Srbije": Mi smo ozbiljni ljudi... (VIDEO)

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar prokomentarisao je tvrdnje iz Italije o tome da je korona virus u Srbiji dobio novi "agresivniji oblik".

Kao bomba odjeknula je vest u italijanskim medijima da su iz Srbije stigli uzorci korona virusa i da je utvrđeno da je on sada "opasniji i agresivniji".

To je danas prokomentarisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Sve je to nazvao "rekla-kazala pričama".

"Mi smo krajnje ozbiljni ljudi, na neke neproverene tvrdnje zaista ne mogu da odgovaram, jer to nije profesionalno, ni etički. Mi razgovaramo o činjenicama", rekao je Lončar.

Bilo je pitanja i o terapijama, odnosno leku hlorokin koji se koristi u lečenju.

"Hlorokin je samo jedan od lekova koji se nalazi u nacionalnom protokolu i predviđene su indikacije, kontraindikacije i šta sve mora da se prati kad se daje. Za sve lekove postoji kad sme, šta sme i ne sme, pa se tako prilagođava terapija. Ima pacijenata koji su dobili hlorokin, ali neću govoriti detaljno o tome. Da li ima pacijenata koji su preminuli i dobili su hlorokin? Normalno, nijedan pacijent nije preminuo a da nije dobio ono najbolje što je moglo da mu se da!", rekao je direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović.