Alarmantno

U Kraljevu ALARMANTNO, lekari apeluju: "POMOZITE SEBI, POMOZITE NAMA"

Autor Maja Gašić

Sve teža epidemiološka situacija u Kraljevu.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Kraljevu je još 77 lica zaraženo korona virusom. Nikada više u jednom danu od izbijanja epidemije. Još jedan pacijent u Opštoj bolnici je preminuo. Ukupno je kovid 19 odneo 16 života u Kraljevu.

Pritisak na kovid bolnicu je ogroman. Trenutno je 76 hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

Na respiratorima je troje pacijenata dok se jedan pacijent leči neinvanzivnom metodom.

Još dva odeljenja u Opštoj bolnici biće pridodata kovid sistemu. Lekari i medicinsko osoblje, među kojima su i oni koji su doskora pomagali kolegama u Novom Pazaru i drugim gradovima, apeluju da se sugrađani pridržavaju epidemioloških mera kako bi se smanjio broj infekcija i pritisak na bolnicu i osoblje koji su mesecima izloženi virusu.

"Situacija je vrlo teška. Vrlo alarmantna. Da bi mogao ovaj naš sistem, ovde u Kraljevu, da na neki način opstane i zadovolji sve potrebe našeg grada, ja najviše molim naše sugrađane da poštuju preporuke, da pokušamo da sačuvamo ovaj grad zato što je situacija mnogo, mnogo ozbiljna", kaže dr Zorica Kostić, infektolog Opšte bolnice Studenica.

Glavna sestra Marija Mijailović poručuje da se osoblje ne može više eksponirati tolikoj količini virusa koji cirkuliše.

"Zato molimo sve sugrađane grada Kraljeva da se malo urazume. Samo malo da povedemo računa. Pomozite sebi, pomozite nama", apeluje Mijailovićeva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.