Šta su sve simptomi

Dr Stevanović REŠIO DILEMU: Koji su NAJČEŠĆI simptomi korona virusa (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Sve smo zbunjeniji listom siptoma korona virusa – dr Stevanović objasnio šta sve može da bude znak korone.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Kada je počela pandemija korona virusa, na listi simptoma bili su povišena telesna temperatura, problemi sa disanjem, kao najčešći. Što je bilo više zaraženih, širi je bio i spektar simptoma, pa su na listu uvršteni i gubitak čula ukusa i mirisa, a nešto kasnije i dijareja, povraćanje.

Neki pacijenti prijavili su osećaj trnjenja u telu, drugi imaju glavobolju... Dakle, simptomi su vrlo različiti, a evo šta o tome kaže dr Goran Stevanović.

"Kao i svi u svetu, redovno učimo i saznajemo o simptomima, postoje pitanja koja se postavljaju pacijentima. To je obavezno za razgovor sa pacijentom. Najčešća simptomatologija je povišena temperatura, gastrointestinalni problemi, gastritis, mučnina, povraćanje, glavobolja.Promene ukusa i mirisa se javljaju različito, zavisi od uzrasta, nešto se češće javlja kod pušača, nešto kod nepušača... Ne postoji jedno pitanje pomoću kojeg može da se utvrdi da neko kaže 'e to je korona'. Svakako, rade se testovi, pregledi i njima se utvrđuje da li je reč o koroni", pojasnio je doktor.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.