Bila je na ivici smrti

Posle RESPIRATORA i 80 DANA u bolnici: "Da sam znala NOSILA BIH MASKU"

Autor Nataša Petrović

Devojka iz Teksasa bila je skoro tri meseca u bolnici zbog korona virusa, bila je čak i na respiratoru, a sada kaže: "Da sam znala, nosila bih masku".

Paola Kastiljo provela je u bolnici Nort Ričland Hilsu 79 dana. U bolnicu je primljena 27. aprila zbog poteškoća u disanju, kašlja i groznice. Ove simptome osećala je šest dana pre nego što je došla u bolnicu, kada je odmah stavljena respirator.

Skoro mesec dana provela je na intenzivnoj nezi, na respiratoru. Njen suprug i majka kažu da je "bila na ivici smrti".

Možda će vas zanimati

Nakon što je skinuta sa respiratora, ova mlada žena je morala na rehabilitaciju, jer su joj atrofirali mišići, tako da nije mogla normalno da hoda, govori, guta. Prvi put je izašla na vazduh nakon 67 dana provedenih u bolnici, a prve korake napravila je 3. jula.

Kastiljova kaže da nikada nije mislila da će se zaraziti virusom.

"Da sam znala, možga bih poslušala i nosila masku, uradila bih tako jednostavnu stvar kojom bih sve ovo izbegla", rekla je. "Radim u banci, uvek sam okružena ljudima, ali mislila sam 'sve je u redu, dobro sam' Nikada nisam pomisila da ću zakačiti virus".

Nakon toliko dana provedenih u bolnici, ona je napokon dobila negativan rezultat testa na korona virus i oporavak će nastaviti kod kuće.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.