VIDEO

Kovid bolnica u Areni NEĆE biti popunjena do poslednjeg mesta, evo i zašto

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ministar zdravlja sastao se sa direktorima kovid bolnica, evo novih zaključaka!

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Ministar Zlatibor Lončar razgovarao sa direktorima kovid bolnica o daljim koracima u sprečavanju širenja epidemije. Lončar je za RTS rekao nakon sastanka da je osnovni cilj da svakom građaninu kome je neophodna pomoć to i bude omogućeno i da su mesta u Beogradu za obolele spremna.

Zlatibor Lončar je rekao da su obezbeđena sva mesta za Beograd, da u narednih 48 sati ako neki pacijent dođe neće morati da bude poslat u neki drugi grad.

"Pošto imaju probleme zaposleni u Čačku, Kraljevu i Šapcu, dogovoreno je i da će jedan broj pacijenata u narednih sat ili dva biti prebačeno u Beograd", istakao je Lončar.

Lončar je istakao da je za trudnice iz Šapca omogućeno da se porađaju u Valjevu, Loznici i Mitrovici.

U Beogradskoj areni je, navodi, počela je instalacija kiseonika, zbog čega se neće ići do krajnjeg maksimuma popunjenosti.

"To radimo i zbog jeseni i zbog novog naleta virusa, kog će najverovatnije biti, da imamo instaliranu Arenu u tom momentu i da imamo kiseonik za što više pacijenata", kazao je Lončar.

Dogovorene su stvar, navodi, i za privremenu bolnicu u Šapcu.

"Preuzeće je medicinsko osoblje u Šapcu i Doma zdravlje u Šapcu koje će se brinuti o toj bolnici", naveo je Lončar.

Prema njegovim rečima, rešen je problem u vezi sa kašnjenjem testova iz laboratorije "Vatreno oko".

"Postoje četiri komponente koje moraju da se nabave, jedna je kasnila, nije je bilo dva dana, to je napravilo problem. Gledaćemo da se to više ne dešava, oni koji su nadležni za nabavku su o tome morali da vode računa. Za sada nema većih problema", zaključio je Lončar.

U bolnicama širom Srbije je 4.735 pacijenata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.