Širom Srbije

ZABRINJAVAJUĆE! Sve više pacijenata se javlja sa OVIM TEŠKIM OBOLJENJEM

Autor Maja Gašić

Sve više pregleda širom Srbije, NAJVIŠE pacijenata ima UPALU PLUĆA

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju trenutno je smešten 61 pacijent sa simptomima korona virusa, a kod njih 18 je potvrđeno prisustvo virusa, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

"Svi hospitalizovani imaju obostranu upalu pluća i srednje tešku kliničku sliku, a zbog problema sa disanjem osam pacijenata je priključeno na kiseonik", naveli su iz te bolnice.

Možda će vas zanimati

Dodali su da su zbog pogoršanja stanja dva pacijenta hitno prebačena u Kliničko bolnički centar u Nišu.

U Aranđelovcu je u ponedeljak obavljeno 110 pregleda pacijenata sa sumnjom na korona virus, što je najveći broj pregleda od marta, a zabrinjava to što se javljaju pacijenti sa sve komplikovanijim simptomima, kao što je obostrana upala pluća, kaže direktorka Doma zdravlja Aran?elovac dr Gordana Gajović.

Navodi da je Dom zdravlja sa kovid ambulantom, prva instanca, kojoj se javljaju pacijenti sa simptomima povišene temperature, kašlja, malaksalosti, a broj pregleda govori da se intenzitet širenja virusa ne smanjuje.

"Juče su lekari pregledali rekordan broj pacijenata - 110, mnoge sa obostranom upalom pluća, a tri pacijenta transportovana su u Kragujevac, gde je na hospitalnom lečenju još 18 Aranđelovčana, dok je jedan pacijent je na lečenju KBC Zvezdara."

Od ovog broja hospitalizovaih, dvoje je na odeljenju intenzivne nege. Čekaju se rezultati za još 100 testiranih, a neki testovi moraće da se ponove.

Gajović navodi da rezultati od analiza rađenih 6. jula još uvek nisu stigli, te da će zato morati da se obave ponovna uzorkovanja, prenosi Tanjug.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.