Zdravlje

DRAMATIČAN APEL: Ima rak, ima koronu, ali nigde ga ne primaju

Redakciji MONDA obratila se Rajka Bilčar sa molbom da pomognemo njenom ocu koji ima rak pankreasa, a u međuvremenu je inficiran korona virusom.

Ona očajnički traži pomoć u nadi da će spasiti život svom 55-godišnjem ocu, koji se bori sa zloćudnim tumorom više od godinu dana, a u međuvremenu je zaražen korona virusom.

Njenom ocu je dijagnostikovan tumor glave pankreasa koji mu je uklonjen u aprilu 2019. godine, a proces hemoterapije je završio 24. februara 2020. godine. Međutim, niko mu nije potvrdio da je potpuno izlečen, a dodatni problem je što zbog trenute epidemiološke situacije nema adekvatnu negu, kako je navela njegova kćerka.

"To je trebalo da potvrdi skener, koji mu je zakazan da radi u Zemunskoj bolnici 23. aprila ove godine. Zbog epidemije koronavirusa, u martu Zemunska bolnica prelazi u kovid sistem. Nakon toga, ipak uspeva da zakaže u bolnici na Bežanijskoj kosi skener za 2. jul. Međutim, krajem juna, i ova bolnica prelazi u kovid sistem. Jedino što smo uspeli, to je da zakažemo skener na Stomatološkom fakultetu za 11. avgust. Otac je 17. jula dobio simptome korona virusa. Tri dana nakon toga, 20. jula, dobija rezultate testa koji pokazuju da je pozitivan na korona virus. Sutradan, 21. jula, u kovid ambulanti su mu snimali pluća i ustanovili da ima neke senke na plućima, ali nisu sigurni šta je. Potom su ga uputili kod pulmologa na Bežanijsku kosu, gde je u tom stanju čekao 4h. Na osnovu tog snimka iz kovid ambulante, doktor koji ga je pregledao je zaključio da ima metastazu, ali mu to nije napisao u izveštaju nego je samo prepisao ono što su već napisali u kovid ambulanti. Međutim, u ovoj bolnici odbijaju da mu urade skener sa obrazloženjem da nema temperaturu i upalu pluća!", rekla nam je Rajka Bilčar.

Ističe da je cela porodica u agoniji, jer ne znaju da li imaju remena za 11. avgust.

"Ne znamo šta je na plućima, ne znamo u kakvom je zdravstvenom stanju, da li se tumor vratio i u kom obliku, da li je metastazirao, koliko vremena mu je ostalo, kako je korona sve ovo pospešila, kome da se obratimo i koga da molimo za pomoć?", napisala je Rajka Bilčar u nameri da spasi živom svom ocu.

Tagovi