Postoje pravila!

Kon o dolasku VAKCINE u Srbiju, a evo šta je "POTPUNA GLUPOST"

Autor Maja Gašić

Dr Kon ističe da postoje stroga pravila kada vakcina može da se koristi i da je dizanje panike oko toga nepotrebno.

U uključenju u jutarnji progra RTS, dr Predrag Kon je govorio o potencijalnoj vakcini protiv korone i kada možemo da je očekujemo u Srbiji. 

Vakcina možda da bude napravljena do kraja godine, najavljuju svetski naučnici, a dr Tiodorović je rekao da ona u Srbiji neće biti u upotrebi do kraja 2021. godine. 

"Skepsa postoji, jedno je pitanje da se vakcina pojavi, a drugo da je ima u adekvatnoj količini da se može raditi na tom poslu. Unapred se priprema atmosfera protiv vakcine, što je potpuna glupost, vrlo su jasne direktive kako može da se koristi. Ona jeste jedini spas u ovom trenutku, drugačiji način je da se svi zarazimo i izgradimo imunitet"; kaže dr Kon. 

O tome kako će se odvijati epidemija u skorijoj budućnosti, Kon kaže: 

"Teško je davati dugoročne prognoze, možemo na nedelju, dve da dajemo neke prognoze, ostalo sve je evetualno razmišljanje. U naredne tri nedelje ćemo imati spuštanje brojki, ako budemo disciplinovani. Posle ćemo imati preiod održavanja, a da li će se ugasiti, videćemo. Posle, dolaskom jeseni i zime može ponovo da se javi", zaključio je dr Kon. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.