Zdravlje

Posle Kona i ovaj SRPSKI STRUČNJAK ima poruku za Novaka Đokovića!

Autor Maja Gašić

Novak je osoba na koju se mnogi ugledaju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nakon što je srpski teniski as izjavio da nije siguran da bi pristao da primi vakcinu protiv korone, ako i kada bude na tržištu, član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon mu je poručio

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj", naveo je tada Kon.

Možda će vas zanimati

Ova Novakova izjava izazvala je veliku pažnju i svetskih medija, a sada je i jedan od najboljih svetskih stručnjaka za astmu i hronične opstruktivne bolesti pluća, sa Univerziteta Sautempton, istraživač i naučnik, imunolog i pulmolog, dr Ratko Ðukanović, imao šta da kaže na ovu temu: 

"Voleo bih da dobijem priliku da popričam s Novakom, da ga razuverim. Ljudi se ne sećaju kad su dečije bolesti ubijale decu, ostavljale decu oštećenima. I posledice koje se pripisuju vakcinama nisu nikada dokazane u rigoroznim studijama. Jako su retke i čak da jesu na neki način vezane, veći je rizik od same bolesti nego od vakcine. Nikada se nisam ustručavao da svoju decu vakcinišem, i sam primam svake godine vakcinu za grip jer mi savest nalaže da putem zaštite sopstvenog zdravlja štitim i svoje pacijente, porodicu, prijatelje i sugrađane", rekao je za Nedeljnik dr Đukanović koji živi i radi u Velikoj Britaniji i poručio kako bi voleo da se naši sugrađani "identifikuju s nekim ko dobro čini, kao sa Novakom Ðokovićem, nego sa nekim sa estrade".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.