Zdravlje

NESTABILNA situacija: U OVOM okrugu broj zaraženih STALNO RASTE od juna!

Autor Nataša Petrović

Imaju i veliki procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih!

Epidemiološka situacija na teritoriji Pomoravskog okruga je nestabilna, ocenio je direktor Zavoda za javno zdravlje "Pomoravlje" u Ćupriji Goran Radovanović.

"Negde od sredine juna imamo stalni porast broja novoinficiranih u Pomoravskom okrugu. Tokom juna bilo je 60 novoinficiranih, da bi se tokom jula taj broj povećao. Od oko 800 uzoraka u julu registrovali smo blizu 300 novoinficiranih", rekao je Radovanović novinarima.

Radovanović je kazao da su u julu u Jagodini registrovane 92 pozitivne osobe, u Ćupriji 85, u Paraćinu 51, u Rekovcu 24 gde je uvedena vanredna situacija, zatim u Svilajncu 25 i Despotovcu pet.

On je još dodao da Zavod za javno zdravlje u Ćupriji ima dovoljno testova na korona virus, i da se oni redovno i po preporukama Instituta "Torlak" distribuiraju bolnicama i domovima zdravlja na teritoriji Pomoravskog okruga, prenela je agencija Beta. 

Kada je u pitanju čekanje na rezultate, Radovanović je kazao da je početkom jula bilo zastoja ali da sada rezultati stižu najkasnije za 48 sati.

On je apelovao na sve građane, naročito na mlade i radno sposobno stanovništvo da poštuju sve mere prevencije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.