Razlog za brigu?

Korona TINJA u domovima za stare: Zaražen i veliki broj zaposlenih!

Autor Maja Gašić

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je još 411 osoba zaraženo, a ovo su informacije iz ustanova socijalne zaštite i Domova za smeštaj odraslih i starih...

Stariji građani (65+) mogu napustiti svoje domove samo nedjeljom od 3-8 sati ujutru da kupe namirnice u marketima koji su za njih otvoreni od 4-7 sati. Ispred prodavnice u Beogradu, grupa penzionera, koji su gotovo celo jutro čekali u redu da obave nedelju kupovinu, nije uspela da dođe na red.
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid–19 kod 162 korisnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na kovid-19 su pozitivna i 94 zaposlena u tim ustanovama.

Do sada je ukupno izlečeno 644 korisnika ustanova socijalne zaštite, kao i 242 zaposlena u tim ustanovama.

Na današnjoj konferenciji za pres, dr Darija kisić Tepavčević je izjavila da se nalazimo u prelomnom trenutku:

"Nalazimo se u prelomnom trenutku, očekuje se da krivulja krene silaznim tokom. Ali moramo da smognemo snage i pridržavamo se više nego ikad mera i doprinesemo gašenju epidemije. U 24 h u Nišu je 117 osoba testirano, a samo 1 je pozitivna. To je dobra vest", istakla je dr Kisić.

Mondo/Tanjug

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.