Loše je

U Zaječaru KRITIČNO, ovo najviše ZABRINJAVA: "ONI nas ugrožavaju"

Autor Maja Gašić

Neki su ozbiljno shvatili mere, a neki su ležerni...

Procenat obolelih od kovida-19 od broja testiranih ne pada ispod 20 odsto i to je ono što najviše zabrinjava u Zaječaru, ocenjuje epidemiološku situaciju u tom gradu gradonačelnik Boško Ničić.

"Nije zadovoljavajući procenat, nepridržavanje mera je dovelo do toga. Posebno je to problem sa mladima, koja je po čitavu noć po parkovima, skupljaju se u grupama i onda odlaze kućama i šire virus", naveo je danas Ničić za Tanjug.

Ničić je ukazao i da veliki problem čini to što lokalne samouprave imaju vrlo malo mehanizama da sankcionišu one koji se ne pridržavaju propisanih mera zaštite.

"Džaba što 70 odsto stanovništva poštuje, kad 30 odsto uopšte ne poštuje. Oni ugrožavaju sve nas ostale koji poštujemo te mere i to jeste najveći problem", poručio je Ničić.

Gradonačelnik Zaječara kaže da je Infektivno odeljenje u bolnici puno i da se pacijenti sa teškom kliničkom slikom šalju u Klinički centar Niš.

U poslednja 24 sata od 22 urađena uzorka, za petoro građana je potvrđeno da su pozitivni na koronu, navodi Ničić, dodajući da je dan ranije taj broj iznosio 11.

Nedelja, 26. jul je označen kao najgori po broju pozitivnih na kovid-19 u Zaječaru, u kome je potvrđeno 27 novozaraženih, navodi se na sajtu Grada.

Na sajtu je navedeno i da je od početka epidemije od testiranih 3.249 uzoraka, ukupno 312 građana obolelo od korone, a potpuno su oporavljena 182 pacijenta.

Mondo/Tanjug

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.