Novi sukob!

KON OŠTRO NA FEJSBUKU! Nisam učestvovao u zaveri, jedino što priznajem...

Autor Nataša Petrović

Sukob između profesora Radovanovića i dr Predraga Kona traje već neko vreme, a evo kako je dr Kon odgovorio na optužbe o lažiranju brojki....

Izvor: YouTube/NOVA S

Profesor dr Zoran Radovanović već nekoliko puta je iznosio svoje kritike na račun rada Kriznog štaba i dr Predraga Kona, koji je član tog Štaba. U najnovijem "obračunu", dr Radovanović je optužio Krizni štab za prikrivanje pravih podataka o zaraženima i umrlima od korona virusa, a dr Kon mu je na te optužbe odgovorio objavom na Facebooku:

"Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije. Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10 do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi republike Srbije. Teškoće u radu sa bazom Covid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo.

Eksperti SZO, koje predlažete da se pozovu su po mom mišljenju uvek dobro došli. Uostalom sve "škole" i kurseve SZO u vezi priprema za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama.

Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom", napisao je dr Predrag Kon. 

Izvor: Facebook/Screenshot/Predrag Kon

Mondo.rs

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.