Zdravlje

Pitanje o majci u staračkom domu NAJDUBLJE pogodilo Predraga Kona

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Član Kriznog štaba priznao - "ovo je najteže"!

Izvor: Prva

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon gostovao je u Jutarnjem programu Prve i ponovio da mere daju rezultate i zaravnjuju krivu, ali da nije trenutak za opuštanje.

On je komentarisao i negativne PCR testove, slučajeve reinfekcije, polazak u školu kao važan epidemiološki događaj ali i "gužvu" na Adi Ciganliji.

Odgovarajući na pitanje gledaoca koji je rekao da mu je majka u staračkom domu, da je u lošem mentalnom stanju a porodica ne može da je poseti jer su posete zabranjene zbog pandemije korone, Kon je bio vidno pogođen.

Broj zaraženih u ustanovama socijalne zaštite i domovima u proteklih nekoliko dana zabeležio je skok.

Kon je rekao da je svestan da je ova situacija jako teška za porodice, ali da nije moguće dozvoliti posete domovima jer "znamo da će posledice biti najteže".

"Sve smo to prošli. Bilo je poseta, i znamo šta se desilo, tu se bile najteže posledice i tu mora biti najrigoroznijih mera, neka koriste elektronske mogućnosti komunikacije i tako, uglavnom, svi i rešavaju to na taj način. Viber, Skype, neka im omoguće da se osećaju uključenim," rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.