Zdravlje

Opet VELIKE BROJKE u Severnoj Makedoniji, a kod ostalih "komšija"...

Autor Nataša Petrović

Evo kako stoje stvari u regionu kada je reč o korona virusu.

U poslednja 24 sata u Severnoj Makedoniji je potvrđeno 138 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je sedam osoba, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Prema njegovoj objavi na Facebooku, testiran je 1.621 uzorak, od kojih je 138 bilo pozitivno. Najviše novozaraženih je u Skoplju, 47. U toj zemlji trenutno je aktivno 3.700 slučajeva.

Od početka epidemije u Severnoj Makedonij je potvrđen 10.891 slučaj korona virusa, a preminule su 493 osobe.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata potvrđeno 86 novih slučajeva kornoa virusa, a preminula je jedna osoba, saopšteno je danas iz Insittuta za javno zdravlje. Od poslednjeg izveštaja testirano je 539 uzoraka, prenose Vijesti.

Najviše novozaraženih je u Podgorici, 27, a sledi Nikšić sa 24. Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.855.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3.198.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 86 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 1.381 testiranog uzorka, saopštio je danas Nacionalni štav za civilnu zaštitu.

Broj aktivnih slučajeva u toj zemlji trenutno je 738. Najviše novoobolelih je u Zagrebu, 31, prenosi Index.hr.

Od početka epidemije u Hrvatskoj su zabeležena 5.224 slučaja korona virusa, a preminulo je 145 osoba.

Slovenija je prijavila novih 15 slučajeva infekcije koronavirusom, saopštila je slovenačka Vlada.

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 sata potvrđena je 231 novi slučaj što je znatno manje u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo rekordnih 434, pokazuju entitetski podaci objavljeni u subotu, dok iz Brčko distrikta još uvek nema zvaničnih informacija.

Mondo.rs/Agencije

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.