Jedva preživela koronu

Bila na RESPIRATORU 6 nedelja, PRESADILI joj pluća: Kad sam se probudila...

Autor Nataša Petrović

Žena iz Čikaga kojoj su prošlog meseca zbog korona virusa presađena oba plućna krila, po izlasku iz bolnice opisala svoju borbu.

Izvor: YouTube/Screenshot/Today

Majra Ramirez (28) iz Čikaga kaže da je pre bolesti bila nezavisna, aktivna osoba, koja ima autoimuno stanje, ali je inače zdrava.

"U bolnici su me pitali ko će donositi medicinske odluke umesto mene, rekla sam da će to biti moje majka i sestra. Imala sam samo nekoliko minuta da ih kontaktiram i obavestim ih da sam zaražena pre nego što su me intubirali", priseća se Razmirezova, kojoj je kasnije bila potrebna i transplantacija oba plućna krila.

Možda će vas zanimati

"Kada sam se probudila, nisam mogla da prepoznam svoje telo. Nisam se sećala ničega. Sve što sam znala je da želim vodu".

Dr Ankit Barat kaže da je Ramirezova na respiratoru provela šest nedelja, da se borila za život i da joj je virus potpuno uništio pluća.

Njeno stanje je bilo toliko loše da je porodica dolazila u bolnicu da se oprosti od nje.

"Srećom, dok su stigli, medicinski tim je uspeo da stabilizuje moje stanje. Zatim su objasnili mojoj majci da mi je potrebna transplantacija pluća i za 48 sati počela je desetosatna operacija", priča ova mlada žena.

Ona je sada kod kuće, gde se oporavlja i postepeno vraća snagu.

Brajan Kuns, čovek koje su takođe presađena pluća zbog korona virusa, kaže da je mislio da je virus izmišljotina, sve dok se nije zarazio.

"Ova bolest nije šala. Udarila me je poput malja u glavu. Bio sam potpuno zdrav, a ovo me upropastilo".

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.